Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da Meydan Park'ta düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.
Trabonlulara seslenen Başbakan Erdoğan 'aramızda bir şifre var' dedi ve ilginç bir hesap yaptı. Erdoğan, "Trabzon ne zaman fethedildi. 14(61).Trabzon’un plakası kaç? 61. Bu kardeşiniz kaçıncı hükümetin Başbakan'ı. 61. 26 Şubat'ta bu kardeşiniz inşallah 60’ı tamamlıyor 61’e giriyor. Şimdi sizden başka bir 61 bekliyoruz. 30 Mart’ta Trabzon’dan yüzde 61 bekliyoruz. 41 kere maşallah. 61 kere maşallah." dedi.
Dershene tartışmalarına da atıfta bulunan Erdoğan, "900 bine yakın öğretmenimiz görev yapıyor. Anneye, babaya, öğretmene vefa boynumuzun borcudur. Öğretmen sadece üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Sadece test tekniğini öğretenler öğretmen değildir. 13 yıl boyunca edep, adap öğreten sabırla öğrencisine öğreten bu işin asli unsudurdur. Her öğretmen değerlidir. Onların hakkını bir yere koyamayız." dedi.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;
"UEFA STANDARTLARINDA BİR SPOR KOMPLEKSİ KAZANDIRACAĞIZ"
Bugün Trabzon'da tarihi gün yaşıyoruz. Bugün 537 trilyon liralık eseri hizmeti açıyoruz. Trabzon'a verdiğimiz sözü tutuyoruz. Trabzonsporumuza 40 bin kişilik stadyum ve spor tesisi inşa edeceğiz dedik bu sözümüzü de tutuyoruz. Yarın Akyazı stadı ve spor tesislerinin temelini atıyoruz. UEFA standartlarında bir spor kompleksi kazandırmış olacağız. Trabzon ve Trabzonspor'a yakışır hedefi 2 yıl içinde tamamlayıp teslim edeceğiz.