Onlar üniversiteye sınavsız girecek
YÖK üstün yetenekli öğrencileri üniversiteye sınavsız almak için çalışma başlattı
ABONE OLMEB de üstün yetenekli çocukları tanımladı: Meraklı, hızlı öğrenen, üretici, ezberi sevmeyen, sosyal ve yüksek performanslı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üstün yetenekli çocukları üniversiteye sınavsız almak için harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da velilerin en çok merak ettiği üstün yetenekli çocukları tanımladı: “Meraklı, hızlı öğrenen, üretici, ezberi sevmeyen, sosyal ve yüksek performanslı.” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nda (BTYK) Türkiye’nin ana stratejik hedeflerinden birinin okullardaki üstün yetenekli çocukların değerlendirilmesi olduğunu belirtmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TÜBİTAK ve YÖK bu çocukların eğitimini tartışmaya başladı. Çözüm önerileri de şu şekilde belli olmaya başladı.
* ANA BİLİM DALLARI: Çocukları yetiştirecek öğretmen açığını gidermek için üniversitelerde YÖK koordinatörlüğünde Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Ana Bilim Dalları kurulacak ve bu çocuklar için sınıf öğretmenleri yetişecek. Branş öğretmenleri, eğitim yöneticileri, program geliştiricileri ve psikologlar için de lisans ve doktora programları açılacak.