Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca tepesine Kırım’daki Akmescidin bir benzerinin yapılmasının daha güzel olacağını söyledi. Günay, düzenlenen yarışmada ikinci olan projeyi de eleştirerek İstanbul’da var olan bir caminin benzerinin yapılmasının hoş olmayacağını ifade etti.

Mimar ve Mühendisler grubunun düzenlediği toplantıya katılan Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca’dan Taksim projesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çamlıca tepesi ve gezi parkına yapılması planlanan projeleri eleştiren Bakan Günay, yeni projeler önerdi.

İstanbul'un gitgide büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çeken Bakan Günay, "Bu yeni İstanbul’un yeni kültür merkezlerine, yeni nikah solanlarına ihtiyacı varda yeni camilere ihtiyacı yok mu? Bence yeni camilere de ihtiyacı var. Yeni parklara park’lara da ihtiyacı var. Her ikisine de aynı ölçüde ihtiyaç var. Ancak bunları yaparken İstanbul’un gözünü çıkarmadan yapmak lazım. İstanbul’un doğal, mimarisini bozmadan yapmak lazım. Bir yeşil alanı tüketerek değil yeşil alanı çoğaltarak, bir yerin özgün mimari dokusunu baskı altına alarak değil buna katkı yaparak yapmalıyız. O yüzden Üsküdar tepesine bir cami olmaz mı? Bence olur. Olmazda ama benim hayal ettiğim bu çağda mimari teknikler bu kadar ilerlemişken mimari yapı malzemesi bu kadar değişmiş ve gelişmişken böyle oturup var olanlardan birini taklit gibi yapmak yerine 2000’li yılların hem İstanbul’un mimarisinin geleneği olanı yapalım. Mimar Sinan böyle yapmış" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ