Telefonla dolandırıcılık çetesi kabusu oldu
'Annelerinin kızlık soyadına varana kadar söylemişler'
ABONE OLMarmaris'te bir otelin genel müdürü, dolandırıcılık çetesinin vatandaşları aradığı telefon numarasını kendi numarasına yönlendirilmesi nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtti.
Otel Müdürü Levent Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazartesi günü cep telefonundan arayan bir kişinin Trabzon'un bir ilçesinde görevli komiser olduğunu söyleyerek hakkında suç duyurusu bulunduğunu bildirdiğini anlattı. Şikayetçi olan kişinin, kredi kartı bilgileri kullanılarak bin lira dolandırıldığını iddia ettiğini kaydeden Aydın, ''Şikayetçi benim bir banka görevlisiymiş gibi arayarak özel bilgilerini aldığımı iddia etti'' dedi.
Hakkında şikayette bulunan kişiye hangi cep telefonu numarasından kendisine ulaştığını sorduğunu da anlatan Aydın, şikayetçi kişinin başka bir GSM operatörüne ait numaradan arandığını söylediğini belirtti. Bu kişiyi dolandıran zanlıların cep telefonlarını kendi numarasına yönlendirdiklerini tespit ettiğini vurgulayan Aydın, ''O gün telefonum neredeyse hiç susmadı. Bu olayla ilgili telefonuma 69 çağrı geldi. Bunlar, dolandırıldığını fark ederek arayan kişiler'' diye konuştu.