"367 krizinin perde arkasını detaylı olarak biliyorum"
Cumhurbaşkanı Gül, 367 krizi hakkındaki iddialar hakkında konuştu
ABONE OLCumhurbaşkanı Abdullah Gül, 367 krizi hakkında ortaya atılan iddialar hakkında kendisine yöneltilen soruları cevapladı.
Polonya'ya resmi ziyareti sırasında bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı, kısa süre önce gazetelerde yer alan "2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimine Genelkurmay Başkanlığı müdahale etti" haberleri hakkında da yorumlarda bulundu.
"İLERİDE YAZILIR ÇİZİLİR HERKES BİLİYOR"
Star gazetesinin haberine göre, Abdullah Gül, gazetecilerin, 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’un, dönemin ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu’ya “Anayasa Mahkemesi ile konuştuk. AK Parti’yi kapatacaklar. Erdoğan, Gül ya da Arınç seçilirse TSK müdahale edecek” şeklinde mesaj gönderdiği iddia edilen belge ile Mumcu’nun, seçimlerde 367 toplantı yeter sayısının sağlanmasındaki rolüne ilişkin hatırlatma üzerine, şu yanıtları verdi: “Daha taze sayılır tarih açısından bu olaylar. Sizler hepiniz de bunları bire bir yaşadınız. Bizler aktör olduk, sizler de bunları takip ettiniz. O dönem demokrasiye yakışmayan birçok şeylerin olduğunu hep beraber gördük ettik, ama isim bazında bir şey söylemek istemem.