Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Eski Milli Savunma Bakanı ve yeni Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, görevini yeni Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye devrederken açıklama yaptı.

Işık'ın açıklamaları şöyle;

"Hainlerden boşalan yerde bir sıkıntı oluşmaması için personel teminine hız verdik. Hızlı bir şekilde Milli Savunma Üniversitesi'nin eğitimlerine hız verdik. Türkiye tarihin en zor döneminde askerine sahip çıktı. Sınavlara katılım yüzde 35'ten yüzde 50'ye çıktı. Pek çok yapısal reformu hayata geçirdik. İlk defa sivil müsteşar atadık. Kuvvetler ilk defa bakanlığa bağlandı."

"Bugüne kadar uygulanmayan pek çok modeli hayata geçirdik. kendi havaalanı füze sistemini hayata geçirdik. İki noktayı ifade etmek isterim. Bakan olarak görev yaptığım sürede gerçekten gece gündüz çalıştık. İki konu var ki özellikle şehit ailelerimize çok yakın ilgi gösterme gayreti içinde olduk. Gerçekten acılarını hissetirmemek için gereken gayreti gösterdik."

"Askerlerimizin kaliteli gıda tüketmesi gibi pek çalışmayı kısa sürede yaptık. Bu süre içinde bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Uyumlu bir çalışma sergiledik teşekkür ederim. Zor bir dönemi büyük bir fedakarlıkla aşmayı bildik bundan dolayı bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.Sayın Canikli Milli Savunma Bakanlığımıza yabancı bir arkadaşım değil. Bu ulvi görevde çok iyi hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ