Erdoğan'dan 'kabine ve AK Parti'de değişiklik' açıklaması
Beştepe'deki, kulisleri hareketlendiren 5.5 saatlik Yıldırım görüşmesinin gündemine ilişkin soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykal'ın 'Abdullah Gül' açıklamaları için de "Sayın Baykal bu işlere oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın" dedi
ABONE OLCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda, Rusya ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Erdoğan, dün Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 5.5 saat süren toplantıda kabine değişikliğinin konuşulmadığını, Yıldırım'ın kendisine böyle bir teklifle gelmediğini söyledi. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimi için 'Abdullah Gül' açıklamasına ilişkin soruya Erdoğan "Bu tamamen bir virüs, fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işlere oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın." dedi.
"Sayın Putin'le sık sık gündemimizde olan konuları ele alıyoruz. İki ülke ilişkilerinin eski seviyeye çıkması için yoğun çaba sarfediyoruz. Malum gelişmelerden sonra ciddi bir düşüş söz konusu oldu. Yeniden toparlayıp bıraktığımız yerden yola devam etmemiz gerekir. Siyasi olarak en üst düzeyde tesis ettiğimiz güven ortamı var. Turizm alanlarında bunun olumlu alanları zaten sizler de takip ediyorsunuz. Stratejik alanlardan olan enerji konusuna da büyük önem veriyoruz. Enerji işbirliğinde ciddi adımlar attık. Türk Akımı Projesi bir şekilde ilerliyor. Akkuyu'nun 2023'te faaliyete geçmesini düşünüyoruz. Bunu ne kadar önce çekersek o kadar iyi olacağını ifade etmek isterim. Türkiye'ye uygulanan ekonomik ve ticari kısıtlamalar konusunda başbakan yardımcılarımız seviyesinde görüşmeler sürüyor. Ben de sayın Putin'le olan görüşmemizde süreci hızlandırmamız gerektiğini bir kez daha ifade edeceğim. Ne Rusya, ne Türkiye'nin bürokrasiye kurban edeceğimiz zamanımız yoktur. Türk vatandaşlarının vize alma zorunluluğu da beşeri münasebetlerimize mani oluyor. Tüm bu konuları ele alma fırsatı olacak. "