Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargâhı’nda yaşananlara ilişkin soruşturmaya önemli bir rapor girdi. Genelkurmay’ın gönderdiği bilirkişi raporu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) tatbikatların hangi usul ve esaslara göre gerçekleştirildiğine açıklık getiriyor. Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklanan darbeciler, 15 Temmuz gecesi yaşananları tatbikat kapsamında icra ettiklerini iddia etmişti. 81 il başsavcılığına gönderilen ve darbe soruşturmalarına ile davalarına delil oluşturacak söz konusu bilirkişi raporu şöyle:

15 HAZİRAN’DA BİTER:

Tatbikatlar önceden belirlenmiş ‘eğitim faaliyet takvimi’ne dayalı olarak planlanır. TSK’daki bütün tatbikatlar eğitim yılı başında planlanır ve en geç 15 Haziran tarihi itibarıyla tamamlanmış olur. 15 Temmuz döneminde kendisine alarm veya tatbikat olduğu emri verilen profesyonel bir TSK mensubunun böyle bir emri hayatın olağan akışına aykırı bularak sorgulaması gerekir.

TATBİKAT ALANLARI ŞEHİRDEN UZAKTA OLUR:

TSK’da hangi seviyede olursa olsun alarm veya tatbikatlar esnasında gerçek mermi sadece özel olarak belirlenmiş atış sahalarında ve son derece detaylı emniyet tedbirleri alınarak kullanılır. Bu atış alanları meskûn mahallerden özellikle şehir merkezlerinden kilometrelerce uzakta yerlerdir. Buna rağmen atış alanına yakın köylerdeki halka ve muhtarlara imza karşılığı tebligatla bilgi verilir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ