Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Baba Ali Yerli'nin şikâyeti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar ve Tesisler Yapım'da çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı 6 mühendis ve teknisyen hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçu kapsamında dava açıldı.

Şifa Yerli, 21 Kasım 2011 günü Şişli Harbiye'deki Maçka Parkı'ndaydı. Genç kadın, parkta bulunan Porsuk ağacının kırmızı renkli meyvelerini gördü. Birkaç adet meyve yedikten sonra fenalaşınca hastaneye kaldırılan genç kadın, hayatını kaybetti.

BİLİRKİŞİ: UYARI LEVHASI YOK

Şifa Yerli'nin şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Bilirkişi incelemesinde, Maçka Parkı Nişantaşı çıkışı kapısında gerçekleşen bölümde, 10 adet porsuk ağacı tespit edildiği, bu ağacın meyvelerinin oldukça zehirli ve öldürücü olduğu belirlendi. Porsuk ağaçlarının taşıdığı zehirli kimyasallardan ötürü park ve bahçelerde kullanılmasının sakıncalı ve tehlikeli olduğu, kullanılması durumunda ikaz tabelalarının bulunması ve diğer ağaç ve bitkilerden ayrıştırılması gerektiği hatta insanların ve diğer canlıların ulaşamayacağı mesafede bulunması gerektiği belirtildi. Yapılan inceleme sonucu, Yerli'nin ölümüne neden olan meyveli porsuk ağaçlarının, ikaz ve uyarı levhası olmadan diğer ağaçlarla iç içe ve hatta insanların bulunduğu ortama çok yakın olduğu belirtilen bir rapor sunuldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ