Demokrasinin zaferi, milletin destanı
Başbakan Binali Yıldırım 'Demokrasi Zaferi Özel Eki' için yazdı
ABONE OLDemokrasinin zaferi, milletin destanı TÜRKİYE, 15 Temmuz 2016 gecesi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bu tarih, Türkiye için bir dönüm noktasıdır. O gece göstermiştir ki, milletler, zor zamanlarda kendilerini millet yapan özelliklerini daha belirgin kılmakta... 15 Temmuz, birlik ve beraberliğimizin çok güçlü bir teyidi oldu. Geçen bir haftanın nihayetinde geriye dönüp baktığımızda, bütün farklılıklarımızı unutarak o gün ve sonrasında darbe girişimine karşı bir ve beraber olduğumuzu bütün dünyaya gösterdik.
Türkiye’nin bütün şehirlerinde, meydanlarında, Türkiye’nin hukukuna sahip çıkan milletimiz, bir demokrasi destanı yazdı. Yazmaya da devam ediyor. Milletimiz, devletimiz, hükümetimiz, muhalefet partilerimiz, Türk siyasi tarihine kara leke olarak geçen antidemokratik girişimlere bir yenisinin daha eklenmesine karşı durdu. Halkımız; darbeye yeltenenlere, demokrasinin, meşruiyetin, hukukun sillesini indirdi. Darbecileri hain emellerine ulaştırmadı.
Türkiye, 78 milyon vatandaşımızla birlikte meydanlarda demokrasi nöbetinde. Bu nöbet, antidemokratik bütün kalıntılar temizleninceye kadar da sürecek. Türkiye’ye, milletimize, devletimize, Meclis’imize, Cumhurbaşkanı’mıza, hükümetimize kast eden asker kıyafeti giymiş bu eli kanlı terör örgütünün tamamen bertaraf olması için hepimiz gerekeni yapıyoruz, yapacağız. Üç ay için getirilen Olağanüstü Hal (OHAL), bu cümleden bir tedbirdir. OHAL’de, vatandaşımızın günlük hayatlarını olumsuz etkileyecek hiçbir uygulama olmayacak. OHAL, sadece devlet yönetimine dair bir uygulama olarak hayata geçmiştir.