Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Midyat Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende, şehit olan polisler ile hayatını kaybeden vatandaşların Türk bayrağına sarılı naaşları, tören mangası ve polislerin omuzlarında alana getirildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla törene katılan binlerce kişi, "Sizin vatan dediğiniz dağda başlayıp çöplükte biter, bizim vatan bildiğimiz yürekte başlayıp şehadetle biter" yazılı pankart açtı, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Meclis'te PKK istemiyoruz" ve "Hepimiz polisiz, hepimiz asker" sloganları attı.

Törene şehit polislerden Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy, Kalmış'ın eşi polis memuru Hüseyin Kalmış ile saldırıda yaşamını yitiren vatandaşların yakınlarının yanı sıra Mardin Valisi Mustafa Yaman, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ile bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin öz geçmişleri ile İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından dua okunmasının ardından törende konuşan İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, milletin kimseye boyun bükmeyeceğini, bu uğurda tüm güvenlik güçlerinin şehadete hazır olduğunu söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ