Adana'da emekli başkomiseri dolandırıcılardan kızı kurtardı
Adana'da telefon dolandırıcıları emekli boşkomiser Mehmet Seyranalp'i arayarak para ve altınlarını almak istedi. Seyranalp'i paralarını kaptırmaktan kızı Neslihan Kaplan kurtardı
ABONE OLAdana'da telefonla arayıp kaybolan kimliğinin yolsuzluk yapan kişilerin eline geçtiğini söyleyen sahte polislerin para ve altınlarını almak istediği emekli başkomiseri, eve gelen kızı dolandırılmaktan kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, emekli başkomiser Mehmet Seyranalp'in (76) telefonu çaldı. Seyranalp, telefonu açtığında karşısındaki kişi kendisinin polis olduğunu söyleyip kimliğini bir süre önce kaybedip kaybetmediğini sordu. Seyranalp ise, yaklaşık 6 ay önce kimliğini kaybettiğini ancak gerekli başvuruları yaptığını söyledi. Sahte polis, Seyranalp'a kaybettiği kimliğinin yolsuzluk yapan şahısların eline geçtiğini, kendilerinin de gizli bir operasyon yaptığını, bu nedenle operasyon için devletin paraya ihtiyacı olduğunu, paranın devlet güvencesinde olacağını, operasyon sonrasında parasını vereceklerini söyledi. Seyranalp, para ve altınların evde olduğunu belirtti.
Bunun üzerine dolandırıcılar hemen aynı anda ev telefonunu da arayarak, bu kez de Seyranalp'in eşiyle görüşüp altın ve paraları almaya çalıştı. Bu sırada eve Seyranalp'in kızı Neslihan Kaplan geldi. Annesi telefonda polislerle görüştüğünü belirtince Neslihan Kaplan hemen telefonu aldı. Dolandırıcılar genç kadına "Gizli bir operasyon yürütüyoruz, evdeki altın ve paraları vermeniz lazım" dedi. Genç kadın, polisin böyle bir operasyon yapmayacağını söyleyerek telefonu kapattı.