Ortaokul ve lise öğrencilerine "fiziksel aktivite" karnesi
Sağlık Bakanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı'na önerdiği 'Fiziksel aktivite karnesi' yıl sonunda öğrencilere verilen ikinci karne olacak
ABONE OLSağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanlığına sundukları öneri ile "fiziksel aktivite karnesi hazırladıklarını ve bu karnenin öğrencilere eğitim ve öğretim yılının sonunda verileceğini" bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen ortaokul ve liselerde "Fiziksel Aktivite Karne Eğitimi ve Fiziksel Aktivite Reçetesi Liderlik Programı" tanıtım toplantısı Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda düzenlendi. Toplantıya, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüntülü birer mesaj gönderdi.
Müezzinoğlu mesajında, öğretmenlere "Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için anne ve babaları kadar önemli bir rol modelsiniz" diye seslendi.
Türkiye'de 12 yaş üstü bireylerin yüzde 71'inin hareketsiz olduğunu, 6-11 yaş grubu çocukların yüzde 58'inin de egzersiz yapmadığını dile getiren Müezzinoğlu, çocukların her gün en az bir saat fiziksel aktivite yapması gerektiğine vurgu yaptı.
Müezzinoğlu, mesajında şunları belirtti:
"Gelecek nesillerimize sağlıklı bir gelecek hazırlamak bizlerin elinde. Evlatlarımıza sağlıklı yaşam kültürünü kazandırmak için, Milli Eğitim Bakanlığımıza sunduğumuz öneriler ve Bilim Kurulu kararı ile fiziksel aktivite karnesi hazırladık. Bu karne öğrencilerimize eğitim ve öğretim yılının başında ve sonunda verilecek. Uygulamada mekik, şınav, esneklik ölçümü, vücut ağırlığı ve boy uzunluğu gibi parametreler değerlendirilecek. Fiziksel aktivite karnesi ana karnedeki beden eğitimi ve spor ders notunu etkilemeyecek. Çocuklara ait bilgiler gizli tutulup her çocuğun kendi ailesiyle paylaşılacak. e-okul veri tabanından velilerin diğer karne notlarına erişimindeki gibi fiziksel uyumluluk karnesine ulaşmaları sağlanacak. Geleceğin Türkiyesine sağlıklı bir nesil kazandırmak için bakanlık olarak yapacağımız çalışmalarda yanımızda yer alacak olmanız bizlere güç veriyor. Bütün çabalarımız çocuklarımızın geleceğe daha mutlu ve güvenli adım atabilmeleri içindir."