Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultanahmet Meydanı'ndan gelen saldırı hakkında bilgi verdi. 1988 Suriye doğumlu bir canlı bombanın saldırıyı gerçekleştirdiğini açıklayan Kurtulmuş, "10 insanı kaybettik. Taziyelerimiz iletiyoruz. Bu ölenlerin çoğu yabancı uyrukludur" dedi.

Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen ve 10 kişinin ölümüne neden olan patlamanın ardından Ankara alarma geçti. Patlamadan kısa bir süre sonra İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bilgi vermek üzere Başbakanlık Konutu'na gitti.

Bu görüşmenin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde güvenlik toplantısı yapıldı. Davutoğlu'nun kurmaylarının katıldığı toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, patlama sonrasında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefon görüşmeleri yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Ala ile ilk telefon görüşmesini, olayın akabinde, İstanbul'da Kısıklı'daki konutunda bulunduğu sırada gerçekleştirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müteakip saatlerde de telefon aracılığıyla İçişleri Bakanı Ala'dan birkaç kez daha bilgi aldığı kaydedildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ