Cumhuriyet 92 yaşında
29 Ekim törenleri sivilleşti, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende tanklar yürümeyecek
ABONE OLCumhurbaşkanı Erdoğan ve üst düzey devlet erkanı Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılıyor. 29 Ekim törenleri bu yıl ilkleri yaşıyor, sivilleşen törenlerde tanklar yürümeyecek.
Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen kutlamalara devletin zirvesi tam kadro katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile üstü açık klasik araçtan tören birliklerini denetledi, vatandaşlar ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra protokolde yer alanlarla tek tek tokalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Atlı Tören Kıtası ve Cumhurbaşkanlığı Motosikletli Timi eşliğinde tören birlikleri eşlik etti.
MOZART'TAN TÜRK MARŞI
İlk kez törenlerde yer alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korusu'nun 150 kişilik ekibi, İstiklal Marşı'nı seslendirdi. Koro, 'Ah bir ataş ver', 'Al Fadimem' ve 'Çökertme' gibi eserleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi öncesinde Mozart'ın Türk Marşı ile Ulvi Cemal Erkin'in Köçekçe'sini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi sonrasında seslendirdi.