Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Saliha ÇOLAK/GAZETE HABERTÜRK

Genişletilmiş il istişare toplantılarına dün Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta’da devam eden Bahçeli, Afyonkarahisar’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken özetle şu mesajları verdi:

(AK Parti-CHP istikşafi görüşmelerinin, liderlere rapor sunulması aşamasına geldiğine işaret ederek) Böyle bir çalışmanın sonucu alınmadan azınlık hükümeti, geçici hükümet tartışmaları yapılması, iki büyük parti diye nitelendirilen partilerin görüşmelerinde koalisyonu sabote etmiştir.

Türkiye’nin içinde bulunduğu toplumsal yarılmanın kapatılması, toplumdaki huzurun tekrar sağlanabilmesi için katedilen 25 günü değerlendirerek cuma günü (yarın) AKP ile CHP’nin kurmasında yarar var. Bu cuma kurulması lazım. Ahmet Davutoğlu’nun cuma namazından sonra bu kararını açıklamasında yarar vardır. Sonuç olarak azınlık hükümetine MHP rıza göstermemektedir. Kurulması halinde herhangi bir desteği olmayacaktır.

Kurulacak koalisyonun uyumlu olması gerekir. Çok yönlü sosyoekonomik sorunları olan Türkiye’nin günlük veriler itibarıyla bir kriz dönemine de girmekte olduğu göz önüne alındığında uyumlu, sürekli ve kalıcı bir koalisyon çıkarmak gerekir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ