İşçi kaçıran 6 PKK'lıya 180 yıl hapis ve 96 bin lira ceza kesildi
Bingöl'de güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda teslim olan ve 7 kişiyi kaçırdıkları iddiasıyla yargılanan 6 PKK'lıya 180 yıl hapis ve 96 bin lira para cezası verildi. Örgüt mensuplarını ahırda saklayan köylü ise 5 yıl ceza aldı
ABONE OLBingöl'ün Karlıova İlçesi Sudurağı Köyü'nde 8 Aralık 2011 günü güvenlik güçleri PKK'lıların saklandığını belirlediği bir ahıra operasyon düzenledi. Operasyonda 7 PKK'lı teslim olurken, grubun sorumlusu olan 'Serbest' kod adlı Faruk Kızılbaş, girdiği çatışmada öldürüldü.
Teslim olan ve dondurucu soğukta üşüyen 14 yaşındaki PKK'lı Hasan Salık,'a operasyona katılan bir asker parkasını giydirmişti. Salık'ın yaşı küçük olduğu için ayrı yargılandığı davada 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Teslim olduktan sonra tutuklanan PKK'lılar Ozan Çelik, İbrahim Engin, Serhat Kursu, Çetin Güler, Mehmet Şerif Aslan, Necip Özdil ile ahırın sahibi Faruk İnanır'ın, haklarında ise 'Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' cezası ile dava açıldı. Cumhuriyet başsavcılığınca hazırlanan iddianamede örgüt mensupların; köylü, işçi, ve iş adamının da aralarında bulunduğu 7 kişiyi silahla kaçırıp para aldıklarına yer verildi.
Bingöl Ağırı Ceza Mahkemesi'nde yargılanan PKK'lılara mahkeme heyeti son savunmalarını yapmak için söz verdi. Ancak sanıklar tercüman aracılığıyla verdikleri ifadede: "SEGBİS'le ifade vermek istemiyoruz, bizzat gelip mahkeme huzurunda ifade vermek istiyoruz" dedi.