Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Hayyam Garipoğlu ve Cengiz Biçer ile avukatları katıldı. Duruşmada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) adına avukat Şükriye Yavuz da hazır bulundu.

Duruşmada, davaya ilişkin Yargıtay 7. Ceza Dairesi'nin kısmen bozma kararı okundu. Duruşmada söz alan sanıklar Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasını talep etti. BDDK avukatı Şükriye Yavuz ise bozma ilamına uyulmamasını istedi.

Mahkeme heyeti de Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasına hükmetti.Duruşmada, taraflar yargılamanın genişletilmesine ilişkin taleplerinin olmadığını beyan etti. Duruşma Savcısı Halil Zengin, talebinin olmadığını ve mütalaasının hazır olduğunu söyledi.Savcı Zengin mütalaasında, sanıklar Hayyam Garipoğlu ve Cengiz Biçer hakkında "banka parasını zimmete geçirmek" suçundan zamanaşımı süresinin dolduğunu ifade ederek, davanın ortadan kaldırılmasını talep etti.Mütalaaya karşı beyanda bulunan sanıklar ise beraatlerini, mahkeme aksi görüşte ise davanın ortadan kaldırılmasını istedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ