Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Artabel Gölleri Tabiat Parkı, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri ağırlıyor.

        Kent merkezine 60 kilometre mesafede, 3 bin 331 metre yükseklikteki Abdal Musa tepesinin eteklerinde yer alan tabiat parkı, doğal güzelliklerinin yanı sıra yaban hayatına da ev sahipliği yapıyor.

        Yılın bugünlerinde şelalelerin çağladığı, çiçeklerin adeta renk cümbüşü sunduğu tabiat parkı, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

        Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na yürüyüş gerçekleştiren İl Genel Meclis Başkanı Eşref Balki, AA muhabirine, tabiat parkının Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olduğunu söyledi.

        Tabiat parkında keyifli bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini dile getiren Balki, "Çok keyif aldık, çok güzeldi. Milli parkımızda göllerimiz, endemik bitki türleri mevcut. Şu anda göllerin bir kısmı da buz tutmuş vaziyette. Çok güzel doğa, çok güzel bir coğrafya var." dedi.

        Balki, bölgede adeta yaz ve kış ayını bir arada yaşadıklarını dile getirerek, Yine yürüdüğümüz alanların bir kısmı kar altında diyebilirim. Bir taraftan sıcak bir taraftan karın sağlamış olduğu muhteşem bir keyif var." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gümüşhane İlçeleri
        Tüm Gümüşhane Haberleri
        Gümüşhane

        Gümüşhane

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa