Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Game of Thrones'tan 'yok artık' dedirten final - Magazin haberleri
        • 1

          George R. R. Martin'in kitaplarından ilhamla çekilen epik televizyon dizisi (Game of Thrones) Taht Oyunları çok konuşulan bir bölümle final yaptı.

        • 2

          8. sezonu izleyiciler tarafından eleştirilen, hatta change.org'da "8. sezonu daha iyi senaristler tarafından yazılıp tekrar çekilsin" başlığı altında 1 milyondan fazla imza toplanan dizinin final bölümü de takipçileri tarafından beğenilmedi.

        • 3

          Finalden bir önceki bölümde, Kralın Şehri'nin teslim oluşunu duyuran çan seslerine aldırmayan Daenerys Targaryen ve hayatta kalan son ejderhası Dragon, öfkeyle kuşatma atındaki şehri yerle bir etmiş ve tepki de toplamıştı.

        • 4

          Tyrion Lannister, tutsak olan ağabeyi Jamie Lannister'ı, Kraliçe'den habersiz serbest bırakmış ve Cersie'yi ikna ederek, şehirdeki masum insanların kurtulması için ağabeyini, Kralın Şehri'ne göndermişti. Bunu öğrenen Targaryen, Tyrion Lannister'ı tutsak etmişti.

        • 5

          Jaime ve Cersei, 5. bölümde King’s Landing’de can vermişti. Tyrion’un ağabeyi ve ablasının cansız bedenlerini yığınların altında bulduğu sahne, dizinin en trajik anlarından biriydi.

        • 6

          Kazanılan savaş sonrasında halkıyla konuşan Targaryen şunları söyledi:

          Kanımın kanları... Bana verdiğiniz sözü tuttunuz. Demir giysili düşmanlarımı öldürdünüz. Taştan evlerini başlarına yıktınız. Bana Yedi Krallık'ı verdiniz. Kralın Toprakları'ndaki insanları bir diktatörün elinden kurtardınız. Ama savaş bitmedi. Tüm dünya halkını özgürleştirmeden mızraklarımızı bırakmayacağız. Kışyarı'ndan Dorne'a, Lannisport'tan Qartha, Yaz Adaları'ndan Yeşim Denizi'ne kadar! Kadınlar, erkekler ve çocuklar tekerliğin altında uzun süre ezildi. Benimle tekerliği kıracak mısınız?

        • 7

          Targaryen halkına seslendiği sırada yanına gelen Tyrion Lannister'a, "Ağabeyini serbest bıraktın. Vatan hainliği yaptın" dedi. Lannister da, "Ben ağabeyimi serbest bıraktım. Sen bir şehri katlettin" ifadelerini kullandı. Daenerys’in dramatik konuşmasından sonra, Tyrion ona yaklaştı, Kralın Eli broşunu çıkardı ve çarpıcı bir şekilde fırlattı. Tyrion, kardeşini serbest bırakarak ihanet etmiş, Daenerys de bütün bir şehri öldürmüştü. Artık birlikte olmaları mümkün değildi.

        • 8

          Bu konuşmadan sonra finali şekillendiren sahnelerden biri de Tyrion Lannister ile Jon Snow'un konuşmasıydı. Targaryen'ın, binlerce masum insanın öldürdüğünü söyleyen Tyrion Lannister, "Kraliçemiz esirleri uzun süre bekletmiyor. En yakın arkadaşıma ihanet ettim ve yanmasını bekledim. Askerleriye konuşmasını dinledin. Savaşmayı bitirmiş biri gibi mi konuşuyordu? Dünyadaki herkesi özgürleştirecek ve sonra onlara hükmedecek. Daha da güçleniyor. Nereye gitse kötü adamlar ölüyor ve biz de alkış tutuyoruz. İyi ve haklı olduğundan daha çok emin oluyor. Kaderinin herkes için daha iyi bir dünya kurmak olduğuna inanıyor. Buna insansaydın, seninle cennet arasında duran herkesi öldürmez miydin? Ona tüm kalbimle inanmıştım" dedi.

        • 9

          Bu konuşmadan sonra Jon Snow'dan şok edici bir hamle geldi. Targaryen ile görüşmeye giden Jon Snow, savaşın sonra ermesine rağmen Lekesizler'in, Kralın Şehri'nde yaşayan insanları öldürmesine isyan ederken, Ejderha ile şehri yok etmesine tepki gösterdi: Çocuklar, minik çocuklar yanıyordu.

        • 10

          Snow'un sözleri üzerine, Daenerys Targaryen "Cersei'yle barışmaya çalıştım. Onların masumiyetini bana karşı silah olarak kullanmaya çalıştı." ifadelerini kullandı.

          Tyrion ile ilgili ise, "Arkamdan düşmanlarımla iş birliği yaptı. Seni çok üzse bile sana aynısını yapanlara sen nasıl karşılık verirdin?" sözleri üzerine Jon Snow, Tyrion'ın bağışlanmasını istedi. "Hepsini bağışlayabilirsin. Hata yaptıklarını görmelerini sağla. Anlamalarını sağla" diyen Snow'u reddetti.

        • 11

          Snow'a, "Birlikte iyi bir dünyayı inşaa edeceğiz. Benimle ol, bizim sebebimiz bu diyen" Targaryen büyük bir şok yaşadı ve aşık olduğu adam tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Muhtemelen Jon onu öldürmeseydi, Dany, Jon’u öldürecekti. Çünkü, Demir Taht'ın gerçek varisi, taht aruzusu olmasa da Jon Snow'du... Jon Snow, zor ama belki de en iyi seçimi yaptı.

        • 12

          Daenerys için Yedi Krallık yeterli değildi. O, ordusunun kalanı önünde savaşın bitmediğini açıkladı. Winterfell halkı da dahil olmak üzere tüm dünyayı “kurtarmayı” amaçladığını söyledi.

          Dany’nin ölümünden sonra kimin kral ya da kraliçe olacağını seçmeleri için konseyde oylama yapılmasını önerdi. Bu mantıklı bir fikir olsa da Westeros henüz lordlar ve leydiler dışında kimseye oy vermeye hazır değildi.

        • 13

          Yedi Krallığı'ın Kralı ise Bran Stark oldu. Bran Stark'ın Kral olmasında Tyrion Lannister'ın etkisi büyüktü. Dizi boyunca, fikirleriyle tahta oturan kişiyi bile belirleyen Tyrion Lannister, Starklar tarafından affedildi.

        • 14

          Dany’nin ölümünden sonra kimin kral ya da kraliçe olacağını seçmeleri için konseyde oylama yapılmasını önerdi. Bu mantıklı bir fikir olsa da Westeros henüz lordlar ve leydiler dışında kimseye oy vermeye hazır değildi. Konseyde yapılan oylama sonucu Altı Krallık’ın kralı Bran Stark oldu. Tek kalan Kuzey’i, tacı alan Sansa yönetecek. Kralın ilk işi Tyrion’u Kralın Eli olarak isimlendirmek oldu.

        • 15

          Kraliçe'yi öldüren Jon Snow, Kuzey'e Gece Nöbeti'ne geri döndü.

        • 16

          DİZİNİN FİNAL BÖLÜMÜ DE TEPKİ VARDI

          Dizinin 8. sezonundaki tepkiler final bölümüne de yansıdı. Sosyal medyadaki kullanıcılar eleştirilerde bulundu. İşte gelen tepkilerden bazıları:

        • 17

          - Keşke 2.sezonda kral hodor olsaydı. ben bunların hiçbirisini izlememiş olsaydım. yazıklar olsun.

          - Jon Snow'u başladığı yere göndermek nedir yahu, işte bu yüzden hiçbir zaman Lord of The Rings kalitesinde olamayacaktır.

        • 18

          - 8 sezondur en çok sıkıldığım bölümdü. Bu kadar mantık hataları ve boşluklarla dolu bir sezon beklemiyorduk zaten ama en azından finalde sıkılmamalıydık.

          - Bu dizi böyle değildi, ilk sezondan itibaren her söylenen sözün bir anlamı her sahnenin ilerde bir yansıması olurdu. Bomboş bir final bölümü izledik. Sanki senaristler gidip gelip bir şeyler eklemişler, konsantrasyon sağlayamamışlar bir türlü.

        • 19

          - O değil de Jon'un öldürdüğünü kimse görmedi diye yansıttılar dizide. Jon çıkıp deseydi Dany Drogon'la uçup gitti gelecek. Sonra aylarca bekleseler haber gelse Drogon var Dany yok aha ölmüş derlerdi yerine de hadi Jon sen geç madem Targaryen'im diyorsun deselerdi çok daha mantıklı bir final olurdu.

        • 20

          - Final bölümü, ilk 40 dakikasında Daenerys'in hırsı, Jon'un kendi içindeki kavgası ve Tyrion'un pişmanlığını çok iyi yansıtıp beklendiği epik şekilde ilerlemekteyken son 40 dakikası skeç olamayacak kadar kötü devam edip saçma bir sonla bitirmiştir.

        • 21

          - IMDB'den 1 yıldız verip içimi biraz soğuttum. Keşke eksili puan verme şansımız da olsaydı.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa