Yurttan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları
Türkiye'nin birçok ili, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına sahne oldu - HABERTURK.COM
İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.
Törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin (ortada), Garnizon ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever (solda) ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş (sağda) da katıldı.
TÖRENLERDE BİR İLK! - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında demokratikleşme paketiyle açıkladığı ve kamuda başörtüsüne serbestlik getiren düzenlemenin kapsamı genişletilerek, kadın polislerin başörtüsü takmasının önündeki engel kaldırılmıştı.
Buna göre kadın polisler, şapka, kep veya örgü altında kaldığı sürece, üniformalarının renginde ve desensiz başörtüsü kullanabiliyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Taksim Meydanı'nda düzenlenen törende ilk kez, Dış İlişkiler Şube Müdürü Gonca Lüleci'nin başörtüsü taktığı görüldü.
İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra şeref defterini imzaladı.
30 Ağustos Zafer Bayramı, Kayseri'de de kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.
REKLAM advertisement1
- Son Dakika
- Yazı Boyutu
- Paylaş
-
- Kaydet
- Görüntüle