Nefes kesen operasyondan kareler!
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin'de PKK'lı teröristlere yönelik operasyon sürüyor. İşte operasyondan kareler...
Mardin'in Derik ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lı teröristlere yönelik operasyon düzenlendi.
Derik'te 13 Kasım Cuma günü 21.00'de duyurulan yasağın ardından bazı cadde ve sokaklarda kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların ve kamufle amaçlı brandaların kaldırılması ve ilçenin teröristlerden arındırılması için operasyon başlatıldı.
Barikatların kaldırılması sırasında teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çatışma çıktı, yollara döşenen el yapımı patlayıcılar infilak ettirildi.
Operasyonda teröristlerce kazılan hendekler kapatıldı, barikat ve brandalar kaldırıldı. Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 15'e yükseldi.
Bu arada, terör örgütünün ilçeye verdiği tahribatın etkileri dikkati çekiyor. Teröristlerin hendek kazdığı ve barikat kurduğu mahallelerde çok sayıda kişi, evlerini terk etti.
Teröristlerin trafolara zarar vermesi nedeniyle ilçenin büyük kısmında elektrik ve su kesintisi yaşandı.AA
Örgüt mensuplarının karargâh olarak kullandığı Namık Kemal İlköğretim Okulu, Jandarma Özel Harekât timlerinin denetimine geçti. Okul önünde bayrak nöbeti tutan askerin miğferindeki kurşun izi ise dikkat çekti.
İsmini vermeyen asker, "Arkadaşımla birlikte nöbettutuyorduk. PKK tarafından ateş altına alındık. Arkadaşım şehit oldu. Ben ise çelik miğfer sayesinde kurtuldum. Kurşun hâlâ miğferin içinde" dedi.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı 7'nci gününe girerken, ilçenin bir çok mahallesinde elektrik ve sular kesik.
Yasağa rağmen çocuklar sokaklara çıkıp silah ve patlama sesleri altında oyun oynarken; çatışmalar sırasında hasar gören su şebekesini de ekipler onarmaya çalışıyor. Dünkü çatışmalarda ise 1 kişi hayatını kaybetti.
Nusaybin'de, PKK'lı teröristlerin kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için 13 Kasım'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor.
Sürdürülen operasyonlarda çıkan çatışmalar nedeniyle özellikle hendeklerin yoğun olduğu Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerine su ve elektrik verilemezken, çatışmalardan hasar gören su şebekelerini ekiplerin onarmaya çalışıyor.
Gıda sıkıntısının da baş göstermeye başladığı ilçede bir haftadır yasak nedeniyle dışarı çıkamayan çocuklar, patlama ve silah sesleri altında çıktıkları sokaklarda oyun oynamaya çalışırken, bazı vatandaşların ise evlerinin damına çıktığı görüldü.DHA
Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle terör örgütünün saldırılarının oluşturduğu tahribat gün yüzüne çıktı.
Valilik tarafından 1 Ekim'de başlatılan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarken, ilçede terör örgütü üyelerinin neden olduğu yıkım görüldü.
Fırat ve Abdülkadir Paşa mahallelerinde, terör örgütü mensuplarının birçok vatandaşın ev, iş yeri ve aracını yaktığı belirlendi.
Güvenlik güçlerinden kaçmak ve daha rahat hareket edebilmek için evlerin duvarlarına açtıkları delikler nedeniyle birçok ev kullanılamaz hale geldi.
Bazı evlerin ateşe verildiği, bazılarının duvarlarına ise yüzlerce kurşun isabet ettiği görüldü.
Mahalle sakinlerinden kapılarını sürekli açık bırakmalarını isteyen teröristlerin buna karşı çıkan vatandaşların evlerinin dış kapılarını uzun namlulu silahlarla taradığı görüldü.
Teröristlerin yaktıkları araçları, polisin mahalleye geçişini engellemek için barikat olarak kullandığı gözlendi.
Sokağa çıkamayan vatandaşların iş yerlerini de hedef alan teröristlerin, birçok iş yerini yağmaladıktan sonra ateşe verdiği tespit edildi.
Sokaklarda çok sayıda hendeğin olduğu görülürken teröristlerin kum torbaları ve çöp konteynerlerinden kurulan barikatlar oluşturduğu belirlendi.
Sağlık hizmetleri kesintisiz devam etti Bu arada Mardin İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının uygulandığı tarihlerde sağlık hizmetlerinin yürütülmesine devam edildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:
Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Nusaybin'de, Nusaybin Devlet Hastanesine 112 ambulanslarıyla 102 vaka, Nusaybin Devlet Hastanesinden ilçe dışı hastanelere 112 ambulanslarıyla 14 vaka, bir vaka da helikopter ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp
Bu süre boyunca Nusaybin Devlet Hastanesi sağlık hizmeti sunmaya devam etmiş, bu sürede başvuran 424 hasta hastanemizin hizmetlerinden faydalanmış, 26 doğum ve 20 ameliyat gerçekleştirilmiştir." (AA)
REKLAM advertisement1
- Son Dakika
- Yazı Boyutu
- Paylaş
-
- Kaydet
- Görüntüle