Bu manastır Suriye'de!
Suriye'de yıllardır süren savaş ortamının etkileri bir düğünde böyle görüntülendi...
Yıllardır süren savaşların etkisi artık Suriye'de etkisini iyiden iyiye gösteriyor. -
İki genç aşık yıllardır savaşların etkisinin ortasında kalan Suriye'de harabeye dönen bir manastırda evlenmek zorunda kaldı... -
IŞİD hakkında her şey!2006: IŞİD, Irak'ta faaliyet gösteren 11 radikal örgütün birleşimiyle ortaya çıktı.
6 Mayıs 2007: Örgüt, üstlendiği ilk saldırıda Irak'ın Bakuba şehrinde 7 kişiyi öldürdü.
25 Ekim 2009: Bağdat'taki Adalet Bakanlığı binası yakınlarında 2 bomba yüklü araç patlatan örgüt 155 kişiyi öldürdü.
10 Haziran 2014: Irak'ın en büyük ikinci şehri olan Musul'u alan IŞİD, hemen ertesi gün Tikrit'i de ele geçirdiğini duyurdu.
16 Haziran 2014: Tikrit yakınlarındaki El Sahra Hava Harp Okulu'nda bulunan bin 700 askeri öğrencinin öldürüldüğünü duyurdu.
29 Haziran 2014: Örgüt Suriye'nin kuzeyindeki Halep'ten, Irak'ın doğusundaki Diyala'ya kadar uzanan topraklarda bir hilafet devleti kurduğunu açıkladı.
19 Ağustos 2014: Örgüt, ABD'li gazeteci James Foley'in kafasının kesildiği görüntüleri dünyaya servis etti.
28 Ağustos 2014: Suriye rejimine bağlı 250 askerin, IŞİD militanları tarafından infaz edildiğini gösteren bir video ortaya çıktı.
2 Eylül 2014: Örgüt elindeki ikinci ABD'li gazeteci olan Steven Sotloff'un da infaz videosunu yayımladı.
Eylül 2014: IŞİD militanları Rusya'yı tehdit eden ve Çeçenistan'ın bağımsızlığı için savaşacaklarını söyleyen bir görüntü paylaştı.
Terör örgütü IŞİD, Suriye ve Irak topraklarında faaliyet gösteriyor. IŞİD şimdiye kadarki saldırılarında Irak ve Suriye ordusuna ait üsleri, sivilleri ve kamu binalarını hedef aldı.
Örgüt ele geçirdiği bölgelerde radikal ve insan haklarına aykırı uygulamalara imza atıyor.
LİDERİ: Örgütün lideri Ebubekir El Bağdadi. Asıl adı İbrahim Avad İbrahim Ali el Samarrai, lakabı ise Ebu Dua. 1971'de Irak'ın Samarra şehrinde doğdu.
2003 yılına kadar, Irak'ın Diyala şehrinde İslam Hukuku dersleri veriyor, bir yandan da vaizlik yapıyordu.
SİLAHLARI: IŞİD'in kara haricinde herhangi bir silahı bulunmuyor. Örgütün en çok kullandığı araç ise kasasına otomatik silahlar yerleştirilen Toyota pikaplar.
PROPAGANDA: IŞİD, kısa zamanda güçlü bir propoganda ağı kurdu. El Furkan adlı bir haber ajansları var. IŞİD, Avrupa kökenli militanlarıyla dikkat çeken bir oluşum.
KAYNAKLARI: IŞİD'in kasası 4 ana kaynaktan besleniyor: Yağma (Örgüt, bankaların ve devlet kurumlarının kasalarına el koyuyor),fidye, kaçak petrol satışı, vergi, şantaj ve el koyma.
Örgüt önümüzdeki 5 yıl içinde topraklarını genişletmeyi hedefliyor. IŞİD, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney Avrupa ve Asya'nın bir kısmını ele geçirmeyi planladığını duyurdu.
BİRİNCİ AŞAMA: Halihazırda yürütülmekte olan hava saldırıları, etnik ve dini azınlıkları, diplomatik personeli ve sivilleri korumayı planlıyor...
...Bu topluluklara yönelik terör saldırılarının önünü kesmeyi hedefliyor. ABD ordusu F-22 Raptor cinsi savaş uçaklarını ilk kez bu operasyonda kullandı.
İKİNCİ AŞAMA: Sünni liderlerin de bulunduğu geniş katılımlı bir Irak hükümeti kurmak. Düzenli ve istikrarlı yerel güvenlik güçleri oluşturmak.
ÜÇÜNCÜ AŞAMA: IŞİD'in Suriye'deki varlığını tamamen yok etmek. Bu aşama Barack Obama sonrası döneme kalabilir.
İŞTE IŞİD'İN ELİNDEKİ SİLAHLAR: Keskin Nişancı Tüfekleri - - SVD Dragunov (1963-7.62x54mm)
REKLAM advertisement1
- Son Dakika
- Yazı Boyutu
- Paylaş
-
- Kaydet
- Görüntüle