Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 23-29 Eylül Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Vali Aksoy, mesajında, Ahiliğin ticari ve sosyal yaşamı bireysel ve toplumsal değerlerle bütünleştiren, etik değerleri gündelik yaşamda görünür kılan köklü bir kurum olduğunu belirtti.

        Ahilik teşkilatının Türk insanının meslek, sanat ve üretim geleneğini işbirliği ve dayanışma ile yüzyıllarca sürdürdüğünü vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

        "Dünya ticaret tarihinde Ahilik, üretici ve tüketici ilişkisini etik değerler üzerinden biçimlendiren en eski uygulamalardan biridir. Esnaf ve sanatkarların piri Ahi Evran Veli'nin 'akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir' düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstermekte, ticaret erbabına kılavuzluk etmektedir. Ahilik Haftası münasebetiyle Ahi Evran Veli'yi rahmet ve minnetle yad ederken, esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa