Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ATA Teknokent’te araştırmageliştirme (arge) yapan ETT Elektronik Firması, baskınlarda koçbaşı ile kapı açan polisin işini rahatlatacak bir buluşa imza attı. Firma yöneticilerinden Hayrettin Sakcı, kimyasal solüsyonla kapıların kısa sürede kesilerek açıldığını belirtti. Polisin özellikle şafak vaktinde evlere yaptığı baskında koçbaşıyla kapıları kırarak içeri girdiğini ifade eden Hayrettin Sakcı, “Bizim geliştirdiğimiz kimyasal solüsyonla bir çelik kapı kısa sürede kesilerek açılıyor. Sadece havai fişek ebadındaki solüsyon çakmakla yakılarak kesilecek noktaya tutuluyor. Kapı kısa sürede kesilerek açılıyor” dedi.

        ATA Teknokent bahçesinde çeliği keserek gösteren Hayrettin Sakcı, icadına henüz bir isim koymadığını da bildirdi. Teknokent yöneticileriyle bir isim bulabileceklerini ifade eden Sakcı, çalışmasının polisin işini kolaylaştıracağını kaydetti.

        Çalışması için ETT Elektronik Firması yöneticisi Hayrettin Sakcı’yı tebrik eden ATA Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ersin Karaman, hedeflerinin bütün firmaları arge yapar hale getirmek olduğunu söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa