Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekin YALÇINKAYA-Ahmet ÇÖTELİ/ ELAZIĞ, (DHA)ELAZIĞ'da, depremde enkaz altında kalan polis memuru Halit Baydoğan'ın (52), memleketi Malatya'ya yakın olduğu için tayin istediği kentte görev yaptığı ve 2 ay sonra emekli olacağı ortaya çıktı. Baydoğan'ın, 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde ağır hasar gören binaya da, evinden ziynet eşyası almak isteyen Ali Şara'ya (65) eşlik etmek için girdiği ve bu sırada 7.6'lık depremde hayatlarını kaybettiği belirlendi.

        Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'da, 7.7'lik ilk depremde herhangi bir can kaybı yaşanmazken, 7.6 büyüklüğünde ikinci depremde çöken 1 binada 2 kişi hayatını kaybetti. Pazarcık ilçesi merkezli 6 Şubat'taki ilk depremin ardından Elazığ'da Akpınar Mahallesi Susam Sokak'ta hasar alan 6 katlı bina boşaltıldı. Polis önlem alıp binanın etrafını güvenlik şeridiyle kapattı.

        AĞIR HASARLI BİNA İKİNCİ DEPREMDE YIKILDI

        Binada yaşayanlardan 2 çocuk babası Ali Şara, evinden ziynet eşyalarını almak istedi. Güvenlik önlemi alan polis memurlarından 3 çocuk babası Halit Baydoğan, Şara'nın ısrarları üzerine yalnız gidemeyeceğini söyleyerek kendisine eşlik etti. Şara ve Baydoğan'ın bina içinde olduğu 13.24'te, bu kez Elbistan ilçesi merkezli 7.6 büyüklüğündeki ikinci deprem meydana geldi. Daha önce boşaltılan bina, bu kez yıkıldı, Şara ve Baydoğan enkaz altında kaldı. Arama-kurtarma çalışmalarında, 15 saatin ardından önce Baydoğan'ın, sonra Şara'nın cansız bedenlerine ulaşıldı.

        MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

        Baydoğan, ailesi, sevenleri ve meslektaşlarının katıldığı, Fırat Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki törenin ardından gönderildiği memleketi Malatya'da; Şara ise Elazığ'da toprağa verildi. Polis memuru Baydoğan'ın, farklı illerde görev yaptıktan sonra memleketine yakın olması nedeniyle Elazığ'a tayin istediği, 2 ay sonra emekli olacağı öğrenildi. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Elazığ Tekin YALÇINKAYA, Ahmet ÇÖTELİ

        2023-03-08 15:28:19

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa