Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, balık fiyatlarındaki yükselişi normal karşıladıklarını söyledi.

Yaşanan bahar havasının balık fiyatlarının düşmesine olumlu yönde etki yapmadığına işaret eden Bayrak, bunun altında yatan sebebin avlanan balık miktarı olduğunu vurguladı.

Bayrak, bu dönemde kefal, barbunya, mezgit gibi balıkların avlandığını ve vatandaşların bunları tercih edebileceklerini belirterek, "Avlanan balık miktarının en az olduğu dönemden geçiyoruz. Bundan sonraki süreçte fiyatların düşmesini açıkçası beklemiyoruz. Hamsi sezonu zaten sona erdi. Levrek, kefal, barbunya, mezgit gibi balıklar avlanmaya devam ediyor. Belki fiyatları yüksek olabilir ama kaliteli balıklar" dedi.

Av sezonunun bitmek üzere olduğunu da hatırlatan Bayrak, "Vatandaşımız şu aşamada sezonu olan balıklara yönelmeli. Tezgahlara bakarsak levrek, kefal ve somon diğer balık türlerine oranla biraz daha fazla. Fiyat olarak levrek büyüklüğüne göre 25 ile 30 lirasında arasında satılıyor. Aslında levrek gibi kaliteli bir balık için çok fazla değil. Vatandaşımız tercih edebilir. Yine kefal ve somon fiyatı yüksek olsa dahi tüketilebilir. Çünkü artık sezon bitmek üzere. Fiyatlar hava koşulları ne olursa olsun düşmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ