Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Stratejik Planlama ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya, KBB'nin finansal hizmet platformu Findeks üzerinden günde ortalama 15 bin kişinin kredi notunu sorguladığını söyledi.

Kaya, yaptığı açıklamada, tüketici ve şirketlere yönelik hizmet veren Findeks'in altyapısının KKB tarafından sağlandığını ifade etti.

Tüketicilerin 2012 yılına kadar bankaya gitmeden kredi notunu öğrenemediğini aktaran Kaya, bu platform sayesinde tüketicilerin internet ortamında veya mobil uygulamayla kredi notuna kolayca ulaştığını anlattı.

Bankalardan kredi kullanan herkesin bir notunun bulunduğunu belirten Kaya, "Bu kredi notu KKB tarafından üretiliyor. 2004'te kredi notunu üretmeye başladık. 2004'te 10 milyonlar seviyesindeyken geçen yıl bankacılık sektörü için 320 milyon kredi notu ürettik. Bu yıl bu rakam 370 milyon seviyesine çıkacak. Bankalar KKB tarafından üretilen bireysel kredi notunu hem kredi tahsisi hem de izleme sürecinde yoğun olarak kullanıyorlar" dedi.

Ortaklık yapılan kişinin kredi notlarının platform üzerinden talep edilebileceğini vurgulayan Kaya, "Bu sorgulamayı elektronik ortamda karşı taraftan onay alarak gerçekleştirebiliyoruz. Karşı tarafın kredi bilgilerini sorgularken elektronik ortamda onay istemek bize özgü bir uygulama. Şu anda böyle bir uygulama yurtdışında yok. Platform anlamında yurtdışından öndeyiz" ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ