Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Sermaye Piyasaları Konresi için 15 Ekim’de Türkiye’ye gelecek olan, “Doktor Kıyamet” lakaplı Marc Faber, İstanbul’un bankacılık sistemi ve takas sisteminin etkinliğini arttırması gerektiğini, eğer bu başarılabilirse Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika için bir merkez olma yolunda ilerleyebileceğini söyledi.

İstanbul’un bölgesel finans merkezi olma potansiyelini değerlendiren Faber; “İstanbul Orta Doğu ve Orta Asya bölgesi için değerlendirildiğinde böyle bir potansiyel taşıyor. Ancak Londra, NewYork, Shangai, Hong Kong gibi merkezlere baktığımızda İstanbul’un kısa vadede bu merkezlerle karşılaştırılamayacağını görüyoruz” dedi. Faber, İstanbul’un bankacılık ve takas sisteminin etkinliğini artırması gerektiğini söyledi.

"İSTANBUL O SORUNLARI ÇÖZMELİ"

Dünyaca ünlü finans gurusu Faber, İstanbul’un yabancı yatırımcıyı tatmin edecek bir altyapıya ulaşması gerektiğini vurgulayarak; “Örneğin trafik İstanbul’da çok ciddi bir sorun. Bir yerden bir yere gitmek çok uzun zaman alıyor” diyen Marc Faber, “Hükümetin ve özel sektörün birinci önceliği ve sorumluluğu İstanbul’un fiziksel ve altyapısal sorunlarını çözmek olmalı” dedi. Faber, trafik sorununu çözmesi halinde, İstanbul’un bulunduğu coğrafyanın finans merkezi olabilecek potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ