Dolar, euro, borsa, altında son durum 19.02.2016
Güne 2,96 seviyelerinde başlayan ve hızlı bir şekilde 2,97'nin üzerine çıkan dolar/TL kuru gün sonuna doğru yeniden 2,96'nın altına indi. Borsa 73 bin puanın üzerinde tutunamazken Kapalıçarşı'da çeyrek altın 190 liranın üzerine tırmandı
ABONE OLBorsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi XU100 günü yüzde 0,59 düşüşle 73.015,42 puandan tamamladı, işlem hacmi 3,4 milyar TL oldu. Endeks seans içinde 72 bin 671 puana kadar geriledi.
Bu sabah güne 2.97'nin hemen altında başlayan dolar/TL 2,96'nın altına kadar geriledi.
Reuters verilerine göre, TL son bir hafta içinde dolar karşısında yüzde 1'in hemen üzerinde değer kaybı yaşarken, gelişmekte olan ülke para birimlerinin neredeyse tamamı dolar karşısında değer kazandı.
1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?Bu dönemde ruble dolar karşısında yüzde 4.5'in üzerinde, rand yüzde 3 değer kazandı. Analistler, TL'de hafta genelinde yaşanan negatif ayrışmayı tamamen iç ve dış jeopolitik gelişmelere bağlarken, son dönemde Türkiye'nin Suriye'deki gelişmelere askeri olarak daha fazla müdahil olmaya gittikçe yakınlaşmasının piyasadaki ana endişe nedeni olduğunu belirttiler. Ancak bankacılar piyasalardaki fiyatlamanın bir "savaş olasılığı" fiyatlaması olmadığını da belirterek, TL'nin bu ihtimalde 3.0750 seviyesindeki tarihi rekorunun altında işlem görmesinin mümkün olmayacağına dikkat çekiyorlar.
ABD'de Ocak TÜFE aylık bazda değişmedi. Çekirdek enflasyon ise yıllık bazda yüzde 2,2 artışla Ağustos 2011'den beri en büyük artışı kaydetti.