Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜRKİYE Voleybol Federasyonu ile Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, Türkiye'den Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda, Türk, Yunan ve Alman öğrenciler arasında voleybol dostluk maçı düzenlendi.

        Avrupa Birliği Erasmus Gençlik Programı kapsamında, 18 ay önce başlatılan 'Advan+AGE' Projesi'nin kapanışı dostluk maçıyla yapıldı. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Ankara Üniversitesi, İtalya Voleybol Federasyonu ile sivil toplum kuruluşları, Alman SGRIM V ve Yunanistan Fix Art'ın ortaklığıyla düzenlenen voleybol maçı, Edirne'den Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda gerçekleştirildi. Projede yer alan Türk, Yunan ve Alman öğrenciler, sınır kapısında oluşturulan sahada dostluk maçı yaptı.

        Etkinlikle ilgili konuşan TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, proje kapsamında ekonomik ya da sosyal pozisyonları nedeniyle spora erişimi kısıtlı olan çocukların spora kazandırılmasını amaçladıklarını belirtti. Aslandaş, "Çocuklarımıza çevre bilinci ve sosyal dayanışmayı geliştirici faaliyetlerde bulunduk. Bu tür projeler, gençlerimizin sosyal becerilerini artırmalarına ve farklı kültürlerden arkadaşlıklar kurmalarına vesile oluyor" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa