Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Coğrafi işaret tescilli "Düzce Şeker Kamışı Pekmezi"nin üretimine başlandı.

        Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çilimli ilçesinde hasat edilen şeker kamışı, pres makinelerinden geçirilerek elde edilen şekerli su kazanlarda 12 saat boyunca kaynatılarak pekmez elde edildi ve kavanozlara konularak tüketime hazır hale getirildi.

        Açıklamada ifadelerine yer verilen Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, şeker kamışı pekmezinin kentin önemli yöresel zenginliği ve coğrafi işaret tescili almış 14 üründen biri olduğunu anlattı.

        Coğrafi işaretli ürünlerin, tarımsal üretimde markalaşma, tanıtım, reklam ve ürünlerin katma değerinin yükseltilmesi gibi konularda büyük avantajları olduğuna değinen Uzun "İl Müdürlüğü olarak, ilimize özgü ürünlerin coğrafi işaret tesciliyle bilinirliği ve marka değerinin artırılması hedeflenmektedir. Böylece bu alanda üretim yapan üretici sayısı, üretim alanları ve miktarlarının arttırılması bölge ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Coğrafi işaret tescilli şeker kamışı pekmezinin üretim devamlılığını sağlayan üreticilerimize teşekkür ederiz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa