Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de esrar üreticileri, Amerikan Kongresi'nden iş harcamalarıyla ilgili yeni vergi düzenlemesi talebinde bulundu. | Dış Haberler

        ABD’de esrar üreticilerinin oluşturduğu kuruluş olan NCIA, Amerikan Kongresi’nde lobi yaptı. Çok sayıda esrar üreticisinin kurduğu NCIA, siyasi temsilcilerden, iş harcamalarıyla ilgili yeni vergi düzenlemeleri yapılmasını istedi.

        İki eyalette esrar satışlarının serbest bırakılmasının bu bölgelerin kasasına vergi geliri bıraktığını belirten NCIA yönetimi, Kongre’nin esrar kullanımı konusundaki cezaları da yeniden gözden geçirmesini istedi.

        Colorado ve Washington eyaletleri kısa bir süre önce denetim altında ve kısıtlı miktardaki marihuana satışlarını serbest bırakmıştı. Toplam yirmi eyalette ise tıbbi nedenlerle esrar kullanımı halen serbest. Colorado Eyaleti, ocak ayında ve sadece marihuana satışlarından iki milyon dolar vergi topladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa