Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Hizbullah milisleriyle savaşıyoruz

        Suriye'nin başkenti Şam'daki İslam SancağıTugayı'nın medya sorumlusu Mahir Muhammed, internet üzerinden yaptığı açıklamada,"Son zamanlardaŞam'ın Haresta,Dareya ve Seyide Zeynep bölgesinde rejim güçleriyle değil,Hizbullah milisleriyle savaşıyoruz" dedi.

        Muhammed, Hizbullah milislerinin başkent Şam'ın yanı sıra Humus'un Kusayr kasabası, Halep ve Dera'nın Busru Şam bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerine karşı savaştığını vurguladı.

        Suriye ordusundan15 bin askerin ayrılmasına yardımcı olduk

        İslam SancağıTugayı olarak,olayların başladığı Mart 2011 yıllından bu yana aralarında Alevi ve Hristiyanların dabulunduğu 15 binaskerin Suriye ordusundan ayrılmasına yardımcı olduklarını belirtenMuhammed, "Ordudan ayırlmak isteyenlere yardım etmek için Şam'ın Doğu Guta bölgesinde büro açtık.Bukişiler,genellikle ordudan ayrılmış olan arkadaşları veya aileleri vasıtasıyla bize ulaşıyor. Biz de büyük bir gizlilik içerisinde onların ayrılmalarınayardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

        Haftadayaklaşık 500 civarında askerin Esed birliklerinden çeşitli vesilelerle ayrılmasında rol oynadıklarınıkaydedenMuhammed, "Silahlı muhalifler,Esed birliklerine saldırmadan önce askerlereayrılma anonsu yapıyor. Ayrılmak isteyen askerlere her konudayardımcı oluyoruz" ifadesini kullandı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa