Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Zürafa zürafa avı | Dış Haberler

        Afrika’da safariye çıkan ailelerin 10 bin sterlin karşılığında (28 bin TL) zürafa öldürüp, sonra da avlarıyla çoluk çocuk fotoğraf çektirmesi hayvan örgütlerini ayağa kaldırdı.

        DERİSİNİ YÜZÜYORLAR

        İngiliz Telegraph Gazetesi’ne konuşan Zürafaları Koruma Vakfı Başkanı Julian Fennessey “Bu korkunç etkinlik için genellikle İngiltere, Kuzey Amerika, Almanya ve Rusya’dan geliyorlar. Sırf macera için aile boyu zürafa avlıyorlar” dedi. Güney Afrika, Namibya ve Zimbabve gibi ülkelerde hâlâ zürafa avının serbest olduğunu belirten Fennessey “Bazıları zürafanın başını bazıları da derisini hatıra olarak evine götürmek istiyor. Bu vahşet bir an önce önlenmeli” diye konuştu.

        SAYILARI HIZLA AZALIYOR

        Yetkililer, Afrika’da zürafa sayısının hızla azaldığına dikkat çekiyor. 1988’de 140 bin zürafa varken, bugün 80 binden daha az zürafa yaşıyor. Yerden yüksekliği yaklaşık 4-5 metre olan zürafaların ömürleri ortalama 25-30 yıl. Zürafalar ağaç yapraklarıyla besleniyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa