Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Cem Özdemir, 15 yıl sonra 1915'ten çark etti

        GAZETE HABERTÜRK

        Almanya’da Yeşiller Partisi’nin öncülüğünde hazırlanan ve hükümet ortağı partilerin desteklediği, 1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen ortak tasarı, yarın Alman Meclisi’nde oylanacak.

        Ancak şimdi tasarıya öncülük eden Yeşiller Partisi’nin Eşbaşkanı Cem Özdemir, bundan önceki dönemde 1915 olaylarının siyasallaştırılıp Türkiye’ye karşı kullanılmasına karşı çıkmıştı.

        Ermeni tasarısı Alman Meclisi’nde 2001 yılında da gündeme gelmiş, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir o dönemde tasarı aleyhinde pozisyon almıştı.

        Özdemir 5 Nisan 2001’de Frankfurter Allgemeine Zeitung Gazetesi’nde yayınlanan açıklamasında şöyle demişti: “Alman Meclisi/ Bundestag, Fransa Meclisi’nin izinden gidip, Ermenilerin kitlesel ölümünü soykırım olarak tanımlamamalı. Tarihi olaylara resmi tanımlama getirmek parlamentoların işi değildir. Bu tarihçilerin işidir. Bundestag, geçmişte yaşanan haksızlıklar için karar verecek merci değildir.”

        PROTESTO EDİLİYOR

        Bu arada tasarının Almanya Federal Meclisi’nin gündemine alınması, Almanya’da yaşayan Türkler tarafından protesto edilecek.

        Bugün Berlin’de sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Türk-Alman Dayanışma Platformu gösteri düzenleyecek. Protesto gösterisine tüm Almanya’dan on bin kişinin katılması bekleniyor. Gösteride sanatçı Uğur Işılak’ın da kısa bir konser vereceği öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa