Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye rejimi Halep'i bombaladı, 11 kişi öldü, 35 kişi yaralandı

        Suriye rejimine ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırısı sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği, 35'inin yaralandığı bildirildi.

        Halep'teki sivil savunma yetkililerinden İbrahim Ebu Leys AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejimine ait jetlerin muhaliflerin kontrolündeki Katırcı, Merce, Meşhed, Sukkeri, Firdevs ve Mesakin el-Firdevs semtlerine 20'ye yakın hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

        Ebu Leys, bombardımanda ilk belirlemelere göre 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 35'inin yaralandığını aktardı.

        Kentteki yerel medya aktivistlerinden Ebu Ammar da Suriye ordusuna ait savaş uçağının kentin Merce semtinde bir sağlık ocağı ile Sukkeri semtindeki Veysel Karani Camisi'ni bombaladığını söyledi.

        Ebu Ammar, Beşşar Esed güçlerine ait topçu birliklerinin Halep'in kuzeyindeki Handarat ve Mellah bölgelerini de karadan bombaladığını kaydetti.

        Rus ve Suriye ordusuna ait savaş uçakları 19 Nisan'dan bu yana Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan sivil yerleşim bölgelerini bombalıyor. Söz konusu saldırılarda, 170'ten fazla sivil hayatını kaybederken, 200'den fazla kişi de yaralandı.

        "CUMA NAMAZINA GİTMEYİN" UYARISI

        Suriye'de Rusya ve Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının yoğun saldırısına maruz kalan Halep'te ilk kez halkın cuma namazına gitmemesi istendi.

        Halep'te din işlerinden sorumlu heyet (Şer'i Heyet), son günlerde artan hava saldırıları üzerine ilk defa halkın cuma namazına gitmemesi yönünde bir bildiri yayımladı.

        Heyet tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının hafta başından beri Halep'te pazar, çarşı, hastane, cami ve okulları hedef aldığı belirtilerek, ''Halep ve çevresindeki Müslümanlar, hayatlarını tehlikeye atmamak için cuma namazına gitmesin.'' ifadesine yer verildi.

        Suriye'de 27 Şubat'ta yürürlüğe giren geçici ve kısmi ateşkese rağmen Rusya ve rejime ait savaş uçakları yaklaşık 10 gündür Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan sivil yerleşim bölgelerini bombalıyor. Söz konusu saldırılarda 180'den fazla sivilin hayatını kaybettiği, 230'dan fazla kişinin yaralandığı belirtiliyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa