Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Nazi Almanyası'nda Hitler'in 1933 yılında yardımcısı olarak atadığı Rudolf Hess'in Bavyera eyaletindeki Wunsiedel kentinde bulunan mezarı açıldı. Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, varislerinin izniyle Hess'in mezarı dün sabah açıldı.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra 1946 yılında Nürnberg Savaş Suçları Davası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve 1987 yılında 93 yaşında intihar eden Hess'in kalıntılarının yakılacağı ve küllerinin açık denize döküleceği kaydedildi.

Bu önlemin, Neonazilerin son yıllarda Hess'in kabrini gösteri yerine dönüştürmesi ve anma yürüyüşleri düzenlemesi nedeniyle alındığı ifade edildi. Alman Anayasa Mahkemesi Neonazilerin bu yürüyüşlerini yasaklamıştı.

Haberde ayrıca Hess'in ölümünden önce Wunsiedel'de defnedilmesini vasiyet ettiği ve Protestan Kilisesi'nin 1987 yılında Hess'in Wunsiedel mezarlığında defnedilmesine izin verdiği kaydedildi.

AA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ