ABD Savunma Bakanı Mattis: "Kuzey Kore ile savaş korkunç olur"
ABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore ile yaşanacak bir savaşın korkunç sonuçları olacağını söyledi
ABONE OLABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore ile gerginliğin çatışma noktasına gelmesi halinde yaşanacakları "fekalet" olarak nitelendirdi.
Savunma Bakanı Mattis, CBS televizyonuna verdiği söyleşide, nükleer denemeleri ve uzun menzilli füze testleriyle, uluslararası toplumun tepkisini üzerine çeken Kuzey Kore ile yaşanan gerginliğin bir savaşa dönüşmesi halinde Kore Yarımadası ve çevresinde, ağır sivil kayıpların yaşanabileceği konusunda uyardı.
Mattis, "Kuzey Kore'de yaşanabilecek bir savaş, muhtemelen birçoğumuzun hayatında tanık olmadığı kadar korkunç bir çatışma olur." ifadelerini kullandı.
Kuzey Kore rejiminin, dünyanın en kalabalık metropollerinden Seul'e erişebilecek yüzlerce top mermisi ve roket fırlatma kapasitesine sahip olduğuna dikkati çeken Mattis, "Eğer sorunu diplomatik yollardan çözemezsek, gerginlik çatışmaya dönüşürse, bu felaket olur." değerlendirmesinde bulundu.
Kuzey Kore'nin yalnızca Güney Kore'ye değil bölgesinde Japonya, Çin ve Rusya gibi ülkelere ve ABD'ye de doğrudan tehdit oluşturduğunu ifade eden Mattis, "(Kuzey Kore'nin) söylemi ve niyeti gayet açık. Tehdidin kesinleştiğini söylemek için nükleer başlık taşıyan kıtalararası bir füzeye sahip olmalarını beklememize gerek yok." diye konuştu.