Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencisi Kadir Demirci, diyabet hastalarının takibinin mobil platformlar üzerinden profesyonel bir şekilde yapılabileceği bir kit geliştirerek Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı.

        PAÜ Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği bölümü öğrencisi Kadir Demirci, diyabet hastalarının takibinin mobil platformlar üzerinden profesyonel bir şekilde yapılabileceği bir kit geliştirerek Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı. Akademik çalışmaların mühendislikle harmanlanarak yeni nesil teknolojilerin oluşturulmasında milli imkanlarla geliştirilmiş olan kit, Pamukkale Teknokent bünyesindeki TİMTEB Girişim Evi’nin düzenlediği Let’s Up programında global pazara dönük profesyonel iş fikri haline getirildikten sonra Let’s Up Final Yarışması’nda Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Amerikan Büyükelçiliği ve Pamukkale Teknokent’in önde gelen şirketlerinin bir araya gelerek oluşturduğu jüri heyeti tarafından, 17 iş fikri arasından birinci seçilerek Amerika’da dünyanın teknoloji ve girişimcilik merkezi olan Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı. Geliştirilen kit yardımı ile diyabet hastalarının takibi mobil platformlar üzerinden profesyonel bir şekilde yapılabilecek ve olası acil durumlarda veya düzenli kullanılması gereken ilaç, yapılması gereken diyet verileri gibi tedavi sürecinde önem arz eden bilgiler çok hızlı bir şekilde doktorlarla sistem üzerinden paylaşılabilmiş olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa