Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale'de Gelibolu Kadınlar Derneği bünyesinde açılan kursla, unutulmaya yüz tutan sepetçiliğin geleceğe aktarılması hedefleniyor.

        Gelibolu ilçesindeki kursa katılan 12 kadın kağıttan yapılan çubuklar ve "rattan" adı verilen bitkisel sapları kullanarak sepet ve çeşitli hediyelik eşyalar üretiyor.

        Gelibolu Kadınlar Derneği Başkanı Berna Yelkenci, AA muhabirine, teknolojinin gelişmesiyle sepetçiliğin unutulmaya başladığını söyledi.

        Geleneksel el sanatlarından biri olan sepetçiliği yaşatmak istediklerini belirten Yelkenci, "Kurslar devam edecek. Herkesi bu kurslara davet ediyoruz." dedi.

        Kursun eğitmeni Özlem Çanlı ise daha önce halk eğitim merkezinde usta öğretici olarak dersler verdiğini anlattı.

        Gelibolu Kadınlar Derneğinin tavsiyesiyle böyle bir kursa başladıklarını vurgulayan Çanlı, "Güzel gidiyor. Kadınlar üretmeyi ve öğrenmeyi çok seviyor. Kursumuza katılanlar 1 gün boyunca bir sepeti yapabiliyor. Şu an 2 çeşit malzemeyle üretim yapıyoruz." diye konuştu.

        Kursiyerlerden Güler Taşdibek de kursa severek katıldıklarını belirterek, "Gelibolu için çok güzel bir etkinlik. Sepet örüyoruz, öğreniyoruz, eğleniyoruz, güzel vakit geçiriyoruz. Bütün Gelibolu kadınlarını buraya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
        Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa