Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, İznik Barajı'nın yapım çalışmasını sürdürüyor.

        DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bursa ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

        Bu kapsamda yapımı devam eden İznik Barajı'nda şimdiye kadar baraj ulaşım yolu ve vana odası ulaşım yolu tamamlandı, dolusavak kazısı ile derivasyon çıkış portalı kazıları devam devam ediyor.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin tüm aşamalarının tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde ülke ekonomisine yıllık 343 milyon 552 bin lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

        Balta, sulama ve içme kullanma suyu ihtiyaçlarının temini aynı zamanda enerji üretimi maksadıyla inşa edilen İznik Barajı'nın tamamlanmasıyla 61 bin dekar arazi sulanacağını, İznik ilçe merkezi ve çevresinin ihtiyacı olan yıllık 5,99 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa