Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'nın Kestel ilçesinde bir kişiyi darbederek öldüren sanık, yeniden yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

        6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ferhat Saka, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanık ile maktul Ali Şeker'in yakınlarının avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

        Savunmasını yapan sanık Saka, takdirin mahkemede olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

        Sanığın avukatı ise Ali Şeker ile Saka'nın caddenin iki farklı noktasında birbirleriyle bakışmaları ve işaretleşmelerinin olduğunu, maktulün müvekkiline küfrettiğini ve görüntülerin kamera kaydında bulunduğunu öne sürdü.

        Müvekkilinin meşru müdafaa kapsamında suçu işlediğini savunan sanık vekili, haksız tahrik indirimi uygulanarak tahliyesine hükmedilmesi talebinde bulundu.

        Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

        - Olay ve yargılama süreci

        Ahmet Vefik Paşa Mahallesi'nde 2020 yılının eylül ayında yaşanan olayda, Ferhat Saka ile Ali Şeker arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Saka'nın tekme, yumruk ve kemerle saldırısı sonucu Şeker yaralanmıştı.

        Sağlık ekiplerince Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Şeker, 3 gün sonra yoğun bakımda yaşamını yitirmişti.

        Polis tarafından gözaltına alınan Ferhat Saka ise tutuklanmış, Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama sonucunda mahkeme heyetince "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Karara itiraz edilmesi üzerine dosyayı ele alan Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, sanık için alınan cezai ehliyet raporu gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa