Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa merkezli operasyonda, kredilerinin ödemelerini tamamlayan kişileri sigorta paralarını iade etme bahanesiyle kandırıp mobil bankacılık hesaplarını boşalttıkları iddiasıyla 18 şüpheli gözaltına alındı.

        Gemlik ilçesinde yaşayan bir kişiyi telefonla arayan zanlılar, ödemesini tamamladığı banka kredisine ilişkin hayat sigortası için kesilen miktarı iade edeceklerini söyledi.

        Bankadan arandığına inanan bu kişi, görüşme sırasında telefonuna gelen onay kodunu tuşlayınca mobil bankacılık hesabı şüpheliler tarafından ele geçirildi. Şüpheliler, bu yöntemle giriş yaptıkları telefon bankacılığı hesabındaki parayı kendi hesaplarına aktardı.

        İhbar üzerine olayı araştıran Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, aynı yöntemle 23 kişiyi daha dolandırdıkları öne sürülen zanlıların kimliklerini tespit etti.

        Ekipler, 5 aylık teknik ve fiziki takibin ardından, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "Bakiye-1" adı verilen operasyon için harekete geçti. İstanbul, İzmir, Zonguldak ve Siirt'te gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli yakalandı.

        Zanlıların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, 10 bilgisayar, 30 cep telefonu, 260 kullanılmış sim kart, 66 banka ve kredi kartı, 500 uyuşturucu hap ve 40 bin lira bulundu.

        Ayrıca, şüphelilerin suçtan elde ettikleri kazançla aldıkları düşünülen 5 araca ve banka hesaplarına el konuldu.

        Gözaltına alınarak Bursa'ya getirilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa