Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Osmangazi Belediyesi tarafından deprem bölgesinden kente gelen vatandaşlara kıyafet desteği sağlamak için kurulan Sevgi Mağazası'ndan bugüne kadar 3 bin 488 depremzede giysi ihtiyacını karşıladı.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesinden Bursa'ya gelen vatandaşların kıyafet ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına Soğanlı Kültür Merkezi'nin fuaye alanını Sevgi Mağazası'na dönüştüren Osmangazi Belediyesi, binlerce depremzede vatandaşa ücretsiz kıyafet hizmeti sağladı.

        Yardımsever vatandaşlar ve Osmangazi Belediyesi tarafından temin edilen giysiler bedene ve cinsiyete göre ayrılmış şekilde deprem bölgesinden gelen ihtiyaç sahiplerine sunuluyor. AFAD tarafından verilen depremzede belgesi ile Sevgi Mağazası'na gelen vatandaşlar, hem kendilerinin hem de çocuklarının giyim ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabiliyor. Sevgi Mağazası'ndan bugüne kadar 3 bin 488 depremzede vatandaş faydalandı.

        Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz ile Sevgi Mağazası'nı gezdi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak depremin yaşandığı ilk günden depremzede vatandaşların yaralarını bir nebze de olsa sarabilmek için tüm imkanları seferber ettiklerini ifade etti.

        Gaziantep'in İslahiye ilçesinde inşa ettikleri konteyner kent ile yüzlerce depremzedenin barınma ihtiyacını karşılayacaklarını belirten Dündar, "Yapım çalışmaları devam eden konteyner kentte, konutların yanı sıra okul, millet kıraathanesi, mescit ve çocuk oyun alanı da yer alacak. Deprem bölgesindeki çalışmalarımız devam ederken depremin ardından şehrini terk ederek Bursa'ya gelen depremzede vatandaşlarımızın kıyafet ihtiyacını karşılamak adına kurduğumuz Sevgi Mağazası'ndan bugüne kadar 3 bin 488 depremzede vatandaşımız faydalandı. Depremzede vatandaşlarımıza en ufak bir destek bile sunabiliyorsak ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa