Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, Ahmet Necati Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Bölümü'nde öğretmen ve öğrenciler tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere gönderilmek üzere soba üretiliyor.

        İlçede düzenlenen kampanyalarda, bölgenin elektrik ihtiyacına yönelik jeneratör, uzun süreli dayanabilen ekşi mayalı ekmek ile yakacak odun hazırlanarak tırlara yüklenip afetzedelere ulaştırıldı.

        Ahmet Necati Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Bölümü öğrencileri ve öğretmenleri ise soba üretimine başladı. Okulda şu ana kadar 149 soba üretildi.

        Okula ziyarette bulunan Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, "Bölgenin hava koşulları oldukça sert, acımız ise çok büyük. Vatandaşlarımızın acısına ortak olup ısınma ihtiyacına destek olmak gayesi ile böyle bir projeye adım atarak gayretlerini gösteren hayırsever öğrenciler ve öğretmenlerin hayrını Allah kabul etsin. Yapımı tamamlanan sobaları en kısa zamanda deprem bölgesine göndereceğiz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa