Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Server Yaşam Vakfı tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Bursa il ödül töreni gerçekleştirildi.

        İrfan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Ufka Yolculuk-10 Bilgi ve Kültür Yarışması tüm yurtta 4 ayrı kategoride, ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin düzeyindeki öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Bursa il genelinde ise yarışmayı İrfan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği organize etti.

        Her sene farklı bir konunun işlendiği yarışmada bu yılın konusu "Sağlıklı Düşünmek" seçildi. Ufka Yolculuk, yarışma ile kitap okuma konusunda farkındalık oluşmasını, yarışmacıların sahih kaynaklarla ve doğru bilgiyle buluşarak kendilerini geliştirmesini hedefliyor.

        Bu yılki yarışmanın ilk aşaması 24-26 Nisan'da online gerçekleştirildi. İlk aşamada başarılı olan yarışmacıların katıldığı ödüllü ikinci aşama sınav ise 12 Haziran'da yine online yapıldı.

        Bursa il ödül töreni, Ördekli Kültür Merkezi'nde, yarışmacıların ve ailelerinin katılımı ile düzenlendi.

        Her bir kategoride birinciler 3 bin lira, ikinciler 2 bin lira, üçüncüler de 1000 lirayla ödüllendirildi.

        Ödüller, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Demir, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Erol Bodur, İrfan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ümit Sadık Kurşun ile Bursa İlim Kültür Ahlak ve Çevre Derneği Başkanı Adem Şahiner tarafından verildi.

        Ödül töreni, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa