Bingöl Üniversitesi ilk dersi "Filistin ve Gazze" teması ile yaptı
Bingöl Üniversitesi'nde (BÜ) 2025-2026 Akademik Yılı'nın ilk dersi "Filistin ve Gazze" temalı olarak verildi.
Bingöl Üniversitesi'nde (BÜ) 2025-2026 Akademik Yılı'nın ilk dersi "Filistin ve Gazze" temalı olarak verildi.
Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesinde derse katılan Rektör Prof. Dr. Ercan Çelik, "Filistin ve Gazze" temalı dersi anlattı.
Filistin ve Gazze'de insanlık dışı bir zulmün yaşandığını, bunun 50 yıllık bir dava olduğunu ifade eden Çelik, "Gazze ve Filistin meselesi dünyanın kanayan yarası. Filistin konusunda en büyük gücümüz boykot. Hiçbir şey yapamasak da bunu yapabiliriz diye düşünüyorum." dedi.
Filistin'de çocukların ve bebeklerin katledildiğini belirten Çelik, soykırıma dünyada tepki veren ülkelerin başında geldiklerini dile getirdi.
Dünyanın bu konuda sınıfta kaldığını aktaran Çelik, "Bizim üzerimize düşen görevler var. Küçük de olsa büyük de olsa Filistin için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Filistin halkını bizden farklı düşünmüyoruz." diye konuştu.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bingöl
Nöbetçi Eczaneler