Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

        Saray Bahçesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Caddesi'nde devam etti.

        Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, burada yaptığı konuşmada, kentin işgalden kurtuluşunun 107. yılına ulaşmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

        Her milletin ve şehrin hafızası olduğuna işaret eden Memiş, "Geriye dönüp bakıldığında Allah'a sonsuz hamdediyoruz ki bu şehrin hafızasında hep iyilikler, güzellikler ve kahramanlıklar var. Bu şehrin evlatları bu millete ve vatana fedakarlığın lazım olduğu her an, her zaman diliminde yapılması gerekeni hakkıyla yerine getirmiştir." diye konuştu.

        Kurtuluş dönemi belediye başkanı Hafız Süleyman'ın şehit edilmesinin canlandırıldığı etkinlikte, halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu, resmi geçit töreni yapıldı.

        Kutlama programına Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bayburt İlçeleri
        Tüm Bayburt Haberleri
        Bayburt

        Bayburt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa