Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Batın isminin anlamı nedir? Batın ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Batın isminin analizi
        • 2

          Batın Ne Demek?

          Ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce kimi zaman kafa karışıklığı yaşayabilir. Özellikle ismin anlamı üzerinde kapsamlı araştırma yapmaktadırlar. İsmin karakter üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş bulunmaktadır. Bu sebeple verilecek isme detaylı incelerler. Bazı ebeveynler ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay söylenmesine dikkat etmektedir. Uzun isimleri tercih etmezler. Günümüzde yaygınlaşan internet sayesinde isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Bu sebeple anne ve baba adayları arama motorundan faydalanırlar. Batın ismi birden fazla anlam taşıyan bir isimdir. Batın ismi; Allah’ın 99 isminden biri anlamını taşır. Bunun yanı sıra görünmeyen, iç, iç yüzü, sır ve gizli anlamlarına da gelmektedir.

        • 3

          Batın Kuran’da Geçiyor Mu?

          Anne ve baba adayları çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimileri köken üzerinde durmaktadır. Toplumumuzda yalnızca Türkçe kökenli isimler yer almaz. Farklı kökenli isimler de bulunmaktadır. Bazı aileler ismin kolay telaffuzlu olmasına dikkat eder. Bazıları ise ismin manevi değeriyle ilgilenir. İsmin İslam âlemi açısından önemli bir yere sahip olmasını ister. Bu sebeple genellikle Kuran’da yer alan isimleri tercih etmektedirler. Ancak Kuran’da yer almayıp birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Batın ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. Batın ismi Kuran'da bulunan ayetlerde yer almamaktadır ve taşıdığı anlam nedeniyle Batın adını koymak caiz değildir.

        • 4

          Batın İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda öne çıkan bir konu odur. Bir akım haline dönüşen isim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da başka bir ismin özelliklerine isim analizi sayesinde ulaşabilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Batın ismini çocuğuna koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Duygusallıklarıyla bilinirler. Kimi durumlarda içe kapanıklardır. Oldukça şefkatli ve merhametlidirler. İyi huylara sahiptirler. Arkadaş canlısıdırlar ayrıca arkadaşlarını çok severler. Başkalarının mutluluğuna oldukça önem verirler. Gerek evlerine gerekse arkadaş ve eşlerine sağdık olurlar. Açık görüşlü kimselerdir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa